Kisah Nazri Agen Coway

(5 Kekosongan untuk Ogos 2018) – Ejen Coway Part Time dan Full Time

Duit gaji saya tak pernah cukup setiap kali tengah bulan sampai kena korek tabung!

kerja coway

Kisah yang ingin dikongsikan kali ini ialah tentang Tuan Nazri. Salah seorang ejen produk Coway.

Sebelum ini, beliau merupakan salah seorang penjawat awam di sebuah ibu kota. Pada usia 21 tahun, beliau pernah membuat pinjaman yang berjumlah hampir RM100,000. Kesilapan dalam buat keputusan pada masa tu, betul-betul buatkan hidup beliau terhimpit . Akibatnya, gaji yang beliau dapat setiap bulan semakin berkurangan.

ejen coway

Bila masuk tengah bulan, beliau mengalami sedikit tekanan disebabkan duit
gaji yang sedia ada tidak pernah mencukupi hinggakan duit yang beliau korek dari
tabung pun masih tak cukup. Kadang-kadang, nak dapatkan 10 sen pun di celah-celah ruang rumah pun sangat susah.

Sepanjang tempoh itu, beliau hanya mampu makan Maggi, sosej dan nasi putih
berkuahkan kicap saja. Bukannya beliau ingin zahirkan rasa tidak bersyukur, tetapi
bila beliau nak teruskan hidup begini sedangkan beliau sudah berkahwin dan ada dua orang anak. Terus-terang, tidak sanggup beliau nak fikir dan lalui penderitaan sebegini dengan mereka.

Itu daripada segi kos sara hidup diri sendiri beliau, jika beliau fikir tentang mak di kampung pula bagaimana? Nak beri belanja lebih pun berkira-kira sebab takut nanti tak dapat tampung kos diri sendiri. Ada jugak hulur sedikit duit pada mak tapi tak sempat nak hujung bulan konfirm beliau akan minta semula pada mak.

Akhirnya, beliau sudah serik hidup begini. Penat sangat-sangat!

Setiap bulan dan tahun hidup dalam kesempitan. Dengan kos sara hidup yang semakin meningkat, nak pergi mana-mana pun mesti kena guna duit. Daripada situlah, beliau mula mencari jalan untuk menambah pendapatan secepat mungkin.

Cuba bisnes A…hidup masih sama, try bisnes B pulak..pun TAK Jadi.

Selepas beberapa bulan, hidup beliau masih lagi tidak berubah.Masih di tahap yang
sama  dan setiap hujung bulan masih menunggu tarikh gaji 25 haribulan. Disebabkan beliau tidak ada sokongan moral daripada mana-mana pihak, tidak ada ilmu, beliau hampir putus asa dengan perniagaan Part Time yang beliau lakukan. Disebabkan tersepit dengan tekanan hidup yang terus mendesak diri beliau untuk mencari pendapatan sampingan, beliau berusaha untuk mencari peluang perniagaan yang lain.

Nak dijadikan cerita, beliau teringat pada seorang sahabat satu taman beliau yang bekerja dengan Coway. Kehidupan sahabat beliau semakin bertambah baik sejak bekerja sebagai penjual penapis air dan penapis udara Coway. Terdetik dalam hati beliau…

“Kalau orang lain boleh ubah kehidupan mereka, kenapa bukan aku?”

Dipendekkan cerita, beliau terus hubungi sahabat beliau dan terus setuju untuk daftar sebagai Ejen Coway. Concern utama beliau sebelom buat keputusan adalah ada support system atau tidak dan berapa jumlah komisen untuk satu jualan penapis air.

Dalam keadaan down dan tidak tahu nak jual macam mana, beliau gagahkan juga kerana beliau sudah tiada pilihan untuk menjadi lemah selain untuk menjadi kuat.

When being strong is the only option!

Alhamdulillah, memang menjadi! Sehari dua selepas beliau buat teknik yang diajar dalam kelas ejen, jualan beliau terus naik. Kehidupan beliau semakin lama semakin baik. Dari tiada kereta dan rumah atas nama sendiri, beliau berjaya dapatkan dengan menggunakan statement komisen Coway. Semuanya berubah selepas beliau menjadi ejen jualan produk Coway.

Adakah anda seperti Tuan Nazri yang sentiasa tak cukup duit setiap hujung bulan walaupun bekerja makan gaji tapi berkemahuan untuk belajar mencari pendapatan tambahan?

Adakah anda sudah bosan dengan kerja sekarang dan ingin kerjaya yang lebih bagus?

Kalau nak cuba jadi ejen, bagitau cepat. Saya akan tapis dulu untuk dapatkan ejen yang betul-betul berkualiti dan hanya terhad untuk 10 orang ejen saja.

KLIK link di bawah untuk hubungi saya

Kalau ada apa nak tanya lagi, kita bincang dalam Whatsapp k? Tak sabar rasanya untuk berkolobrasi dengan anda.

 

Isikan Maklumat Anda

 

Fieldset

 

Verification

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *